Rabu, 15 September 2010

LGE tu KM bagi jajahan takluk Singapore ke ?

Umno Kuala Selangor
LGE Asyik Pi Singapore, Ada Apa-Apa Ke?

Sejak jadi CM di Pulau Pinang (sekarang biasa disebut Penang) ini, kita dapati kerap betul LGE pi melawat ke Singapork nun, confirmlah perbelanjaan atas dana kerajaan Pulau Pinang. Dengan hubungan sejarah DAP dan PAP, musykil juga kita apa yang dibuatnya selalu pergi sana?

Soal DAP adalah peningg...alan Lim Kuan Yew di Malaysia, bukan soal baru tapi lama dah, semua pun dah tau. Soal DAP akan mencinakan Pulau Pinang (malah Malaysia kalau ada peluang) dengan mengusir semua melayu dari pulau juga bukan perkara baru, kita dah tau lama malah sekarang pun ‘pengusiran’ tersusun etnik melayu keluar dari bahagian Pulau sedang rancak berlaku.

Kalau nak tahu, slogan Malaysian Malaysia tu pun dicipta oleh Lee Kuan Yew dan DAP meneruskannya sahaja. Pendek kata hubungan DAP dengan PAP ni memang rapat macam Azmin dan Anwarlah layaknya.

Antara yang sempat kita rekodkan ialah:-

27th April 2009 – Table Talk With New Strait Times (S’pork)
4th – 8th June 2009 – Penang Outlook Forum
28th July 2009 – Old Boys Of St Xavier Secondary School
15th June 2010 – The Old Free Association Dinner
30th June 2010 - World Cities Summit

Itu baru 2009-2010, belum lagi kita tengok rekod 2008 lagi tu. Dilapurkan juga bahawa LGE beberapa kali mengadakan lawatan ke Hongkong dan China malah terbaru 7 – 13 September LGE pi melawat Shanghai dan Xiamen di China.

Kita pelik dan hairan, parti multiracial macam DAP (kononnya) hanya nak mencari peluang pelaburan di negara yang memang china atau dikuasai orang cina saja, kenapa? Nak kata pelaburan dari Singapork masuk berduyun, tidaklah jugak.

Pelaburan seluruh negeri pun turun mendadak daripada 10 bilion pada 2008 (usaha kerajaan BN sebelumnya) hinggalah kepada RM 200 lebih juta saja pada 2010. Soalannya apa yang LGE buat pi sana (singaporl) selalu? Itu baru kita tengok lawatan LGE, belum lagi pemimpin DAP yang lain.

Kalau kita tengok rekod di atas, bukan semuanya ada kaitan langsung dengan perniagaan, dinner old school boys tu semua mungkin takdak berkaitan sangat kot. Nak kata cina melaka ni sekolah di Singapura tidak jugak sebab kalau ikut bodatanya disini, dia bersekolah di Batu Pahat dan Melaka.

So, timbul persoalan, apa yang dibuatnya hadir majlis makan malam sebegini di Singapork? Apa kesesuaian majlis makan malam old boys sekolah dengan jawatan yang dipegang LGE?

Banyak jugalah orang cakap DAP dapat dana dari PAP, ini kita tidak pastilah kesahihannya tapi dengan asal usul DAP itu sendiri dari serpihan PAP singapork, perkara ini memang tidak mustahil. Tapi yang pasti, DAP sedang laksana apa yang PAP berjaya laksanakan dulu, kurangkan orang melayu serendah mungkin dan lebihkan orang cina setinggi mungkin.

DAP dengan kerjasama Majlis Peguam sedang edar naskah Perlembagaanku dengan alasan nak bagi pemahaman lebih kepada rakyat. Walhal dia nak tunjuk dan fahamkan kepada rakyat apa yang perlembagaan sekarang tulis dan apa yang dia akan tukar jika berjaya letak diri jadi kerajaan pusat nanti (mintak jauhla).

Berselindung disebalik alasan-alasan seperti nak tuntut pencerahan (clarification), DAP sebenarnya sedang cabar Artikel 152, 153 dan yang lain-lainnya.Penasihat DAP pun sudah tukar nama Malaysia kepada MALAYsaja. Itu menunjukkan keinginan membuak-buak DAP untuk mencaturkan boneka melayunya dalam PAS dan PKR jika pembangkang berjaya membentuk kerajaan besok.

Dengan balaci DAP menguasai Majlis Peguam, tidak mustahil sistem keadilan kita pun akan dihijack oleh mereka.

Balik pada tajuk asal tadi, apa yang LGE buat selalu pi Singapork? Dapat dana, dapat nasihat (bagaimana nak singkir melayu), atau apa? Seperkara lagi yang menjadi kerisauan ialah pembocoran maklumat sulit pertahanan negara. Pulau Pinang ialah dimana terletaknya Pengkalan Utama TUDM iaitu di Butterworth tempat Hornet beroperasi.

Maklumat senjata mungkin LGE takdak akses tapi layout pengkalan sudah tentu ada padanya sebagai pentadbir tanah. Negara yang dalam keadaan standby untuk berperang 24 jam macam Singapura sudah tentu dahagakan maklumat ini. Memang LGE pernah nafi dulu tapi perbuatan LGE ini tak membayangkan penafian tersebut.

Kalau betul ada ketelusan dan intergriti macam digebang, sila jawab LGE, eewwahh, macam pantun pulak.

Sumber : MyKmu
Lihat Selengkapnya

1 ulasan:

 1. Kenapa baru setahun jagung kerajaan PR memerintah pulau pinang baru nak digahkan dgn penghapusan orang melayu penang..???
  sedangkan perkara ni bukan nya boleh berlaku dalam masa setahun dua...?
  orang buta pun boleh nampak kan?
  Habis ? apa yg umno buat selama ini?
  siapa yg mengusahakan agar kaum melayu berpindah utk jambatan ppinang tu mendarat ditanah besar kita la ni ..kalau bukan kerja tangan umno...
  tak kira lah samada melalui penipuan atau belit yg memaksa mereka berpindah...?
  cammoonnlaahh..jgn tipu bayang2 sendiri..

  BalasPadam

Siapa pun berhak kata apa sahaja. Cuma hak itu sah selagi tanggong jawabnya masih ada. Maka siapa pun yang merasakan ikhlas bertanggong jawab, silakanlah catat apa sahaja. Semuga terbuka lorong pemikiran lebih jauh lagi bagi kita semua.