Ahad, 12 Februari 2012

HARIMAU NASRUM DI PEDANG ZULFIKAR.

 HAMBA SERONOK MENDENGAR PERAKUAN DARI US: KAZIM MENGENAI PENGASINGAN AKAUN DARI KUTIPAN AKTIVITI YANG HARAM DENGAN AKTIVITI YANG HALAL DARI SEGI HUKUM HUKUM ISLAM. 
BARANGKALI RUANG UNTUK MENJADI PENASIHAT TERHORMAT ITU SENTIASA TERBUKA BAGI ILMUAN YANG IKHLAS DAN BEBAS DARI MENCARI KESEMPATAN. RUANG ITU BARANGKALI TETAP TERBUKA LUAS SELAGI BADAN TUBUHNYA TIDAK MENJADI PENGHALANG KEPADA CITA CITA PARA PESAING YANG SENTIASA MEMBURU CITA CITA SENDIRI.

KITA SUDAH PERNAH MELIHAT RAMAI TOKOH DAN ILMUAN UGAMA YANG DITARIK DARI BERBAGAI KEDUDUKAN DAN DIBERIKAN TEMPAT SERTA KESEMPATAN ISTIMEWA OLEH PIHAK YANG BERKUASA. NAMUN AKHIRNYA KITA JUGA MENJADI TERDIAM MELIHAT PEMINGGIRAN ATAU KEJATUHANNYA.

KENAPA ??? MENGIKUT PENGALAMAN HAMBA SENDIRI YANG KEBETULAN ADA PERTEMBUNGAN DENGAN BEBERAPA ORANG TERLIBAT DAN MEMERHATI BEBERAPA ORANG YANG LAIN DENGAN PENOH MINAT ANALISA: JAWAPAN YANG INGIN HAMBA UNGKAPKAN IALAH: "POLITIKING ITU BUKAN KERJA MEREKA".

DEMIKIANLAH RUPANYA SISTEM YANG ADA DAN KITA SUDAH TERPERAP DALAM PERANGKAPNYA. RAMAI YANG TIDAK RELA TERPERAP DISITU. NAMUN MASING MASING TINGGAL SENDIRIAN DAN TIDAK TERPINTAL MENJADI SEUTAS TALI YANG BESAR DAN KUAT SEHINGGA MAMPU MEMBERI KESAN. 
KITA JUGA FAHAM DENGAN TUNTUTAN KESETIAAN DAN KEPATUHAN BUDAYA BERBAHASA MASYARAKAT BERBUDI INSAN BERIMAN.  NAMUN DENGAN MENGGUNAKAN KEBIJAKSANAAN BUDI BAHASA JIWA BERIMAN TENTULAH MASIH PANDAI KITA MENCARI CARA (MALAH MENCIPTANYA) UNTUK MEMBERI KESAN SECARA LUNAK DAN AMAN.  TERIMA KASIH KEPADA CONTOH YANG TELAH BERJAYA DISERLAH UMUMKAN OLEH US: KAZIM. 
SESUNGGUHNYA KEBAIKAN SEDIMIKIAN BIASA BERLAKU DARI SEMASA KESEMASA; CUMA TIDAK SERLAH DAN NYATA KEPADA UMUM. KESAH YANG DICERITAKAN OLEH US: KAZIM INI BERKEBETULAN PULA DENGAN KEHANGATAN KUCAH ARUS POLITIK SEDANG MELANDA DAN YANG BANYAK KALI HAMBA CATATKAN DI MUKA BUKU SEBAGAI ARUS KE3. 
SEMUGA ARUS KE3 YANG TERGAMBAR PADA HAMBA KINI ADALAH BENAR DATANGNYA DARI PERTOLONGAN TUHAN UNTUK MENYELAMATKAN UMAT MELAYU DIBUMI BERTUAH INI. SEMUGA ARUS KE3 AKAN MENGAUM SEBAGAI HARIMAU NASRUM SEPERTI GERAK DARI PEDANG ZULFIKAR DAN MENGUBAH SEGALA KEADAAN. 
INSHAALLAH.

Tiada ulasan:

Catat Komen

Siapa pun berhak kata apa sahaja. Cuma hak itu sah selagi tanggong jawabnya masih ada. Maka siapa pun yang merasakan ikhlas bertanggong jawab, silakanlah catat apa sahaja. Semuga terbuka lorong pemikiran lebih jauh lagi bagi kita semua.