Jumaat, 7 September 2012

MENCARI PENCERAHAN YANG BENARKAH KITA ??

CARILAH PENCERAHAN DENGAN FAHAMAN YANG BENAR DARI NAS YANG BENAR. SEMUGA TIDAKLAH KITA MENJADI ALAT YANG MEMPERALATKAN NAS.

Penembak Tepat ‎"APABILA KAMU INGIN MEMILIH PEMIMPIN(DALAM ISLAM), PIHAK YANG KALAH HARUS PERGI KEPADA PIHAK YANG MENANG AGAR TIADA PERPECAHAN DIANTARA KAMU."
(Hadith Soheh).
"JIKA SESEORANG ITU INGIN MENEGAKKAN KEBENARAN BERLANDASKAN CACI DAN CERCAAN, KETAHUIKAH NESCAYA BAHAWA HATINYA TELAH ROSAK LAGI MEROSAKAN".
(Hadith Soheh).
"SEKIRANYA BERLAKU PERTIKAIAN DIANTARA KAMU(UMAT ISLAM),MAKA KEMBALILAH KEPADA AL-QURAN DAN HADITH".
(Hadith Soheh).
Saudaraku seISLAM dan seNEGARA" bukankah begitu jelas perincian dan penjernihan yang telah Nabi ajarkan? Bukankah semuanya ada di dalam Al-Quran Nur Karim sebagai ikutan?? Siapakah kita diri kita untuk mengHAKIMi(MANUSIA) selain Allah SWT???
Saudaraku,
marilah kita saling berLAPANG DADA dan BERBAIK SANGKA"...
dan diANTARA DUA MUDHORAT pilihlah yang mana lebih RINGAN TIMBANGANNYA"............insyaallah pasti selamat DUNIA dan AKHIRAT! -from Penembak Tepat.
16 jam yang lalu · Suka

Penembak Tepat Jika kita gagal memahami Al-Quran, bukanlah bererti Al-Quran itu salah...
tiada sepotong ayat pun didalam kitabullah itu yg salah melainkan dari MULUT2 dan TANGAN2 manusia itu sendiri yang merubah"..

Setelah wafatnya RASULLULLAH dan PARA SAHABAT, berhati2lah kita dalam mencari guru dlm rujukan Al-Quran KERANA diantara TERJEMAAH dan TAFSIRAN adalah sesuatu perkara yg amat berbeza!

Carilah Ulamak yg mengajarkannya dengan AKAL BUDI dan KEIKHLASAN HATI, bukan UMARAK yang BERDANGKAL BENCI DAN CACI...Belajar dan mengajarlah bersama pesan2 yang sabar...Usah jadikan KITABULLAH itu sebagai alat untuk sebuah MATLAMAT sehingga sanggup MENGHALALKAN CARA sendiri!!

"Nabi pernah berpesan: Seandainya berlaku perselisihan diantara kamu(muslimin) sehingga tidak bertegur-sapa selama 3hari, maka dia bukanlah umatku". persolannya??? saksikanlah video ini sendiri...
Silakan:-
http://www.youtube.com/watch?v=E0oBz-peooo&feature=player_detailpage

Kisah Syafaat Rasulullah Di Hari Kiamat
Agungnya Allah Sang Pencipta & kasihnya Rasulullah pd mnusia!! Selamat Beribadah~ :-D

Tiada ulasan:

Catat Komen

Siapa pun berhak kata apa sahaja. Cuma hak itu sah selagi tanggong jawabnya masih ada. Maka siapa pun yang merasakan ikhlas bertanggong jawab, silakanlah catat apa sahaja. Semuga terbuka lorong pemikiran lebih jauh lagi bagi kita semua.